Как да приготвим кафето?

Джезве
Приготвянето на кафе с джезве е най-старият метод използван до сега. В някои случай кафето е овкусено с кардамон, канела или розова вода.

Начин на приготвяне: Когато водата се загрее в джезветео, изсипете кафето и оставете на котлона След кафето оформи своя каймак, махнете джезвето от котлона и го разбъркайте. Поставете отново джезвето на котлона ,за да може да се появи каймака. По този начин кафето е добре направено като всяка сервирана чаша има тънък слой каймак.
Кафеварка “Кубинка“
Каферката или по известна като ,,Кубинка“ е популярен начин на приготвяне на кафе. Това е често използван метод за приготвяне на еспресо.

Начин на приготвяне: Излейте студена вода в долната част на обозначения ръб. Поставете мляното кафе в кошничката и я подрварнете. Затворете двете части на кафеварката и я сложете на котона на умерена температура ( високата температура прегаря кафето и го прави твърде горчиво).Когато се загрее водата, еспресото е готово за консумация.
Френска преса
Френската преса е известен начин за приготвяне на кафе в последните години. Използването на френска преса е лесно , като не се използва електричество и може да бъде почистена много бързо. Чрез този начин на приготвяне на кафе се запазва пълния аромат на кафето.

Начин на приготвяне: Поставете мляно кафе в каната и излейте отгоре топла, но не вряла вода. Разбъркайте с лъжица докато изчезне пяната. Налейте останалата вода и изчакайте между 2 до 4 минути. Сложете капака с филтъра и натиснете буталото бавно надолу.
Филтър кафе
Качеството на водата игра важна роля в приготвянето на кафе. Колкото по-мека е водата, толкова по-силно се усеща кафето. Кафето трябва да е по-едро смляно,в сравнение с това за еспресо.

Начин на приготвяне: Поставете кафе филтъра и сложете 7гр мляно кафе, което се равнява на 125мл готово кафе. Тези, които предпочитат по-силно кафе, може да сложите 8 гр кафе.
Еспресо
Еспресото е едно от най-разпростратените начин на приготвяне на кафе. Необходимо е да се използва мека до средна твърдост на водата. Твърдата вода подтиска ароматите на кафето.

Начин на приготвяне: Трябва да сте почистили напълно ръкохватката преди ползване (за полуавтоматични машини). Поставете 7 до 9 гр кафе в ръкохватката на кафе машината. За изравняване на кафето, трябва да притиснете и да заравните повърхността на кафето. Сложете ръкохватката и натиснете бутона за кафе.
// //